طرز تهیه شله زرد قالبی مجلسی

به گزارش دیتاپد، شله زرد از دسر های سنتی محبوب، و خوشمزه ایرانی است که به جهت دارا بودن برنج، زعفران، خلال بادام، هل و پسته بسیار مغذی بوده و طعم بی نظیری دارد.

طرز تهیه شله زرد قالبی مجلسی

سرویس آشپزی - شله زرد یکی از دسرهای محبوب سنتی ایرانی است که بیشتر در روزهای خاص مذهبی به عنوان نذری پخته می گردد. در این مطلب سعی داریم ابتدا طرز تهیه شله زرد و بعد از آن تزئین آن را به شما آموزش دهیم.

نکاتی که در باره شله زرد باید بدانید:

  • میزان شکر بسته به ذائقه افراد متفاوت است. البته شیرینی شله زرد مجلسی نباید کم باشد.
  • نسبت میزان برنج به شکر 1 به 3 است، یعنی برای یک کیلو گرم برنج 3 کیلو گرم شکر ضروری است.
  • توصیه می گردد شکر را مرحله به مرحله اضافه کنید و برای تست کردن میزان شیرینی شله زرد، مقداری از آن را در ظرفی بریزید و اجازه دهید کاملا خنک گردد. چرا که شیرینی شله زرد پس از سرد شدن کمتر خواهد شد.
  • همواره به ازای هر پیمانه برنج 3 پیمانه شکر لازم داریم ولی برای شله زرد قالبی چون از پودر ژلاتین استفاده می کنیم یک پیمانه شیرین تر درست می کنیم.
  • شکر را حتما پس از پختن برنج اضافه کنید. توجه داشته باشید که شکر با حرارت دیدن کمی آب می اندازد لذا قبل از اضافه کردن شکر به آن آب اضافه نکنید.
  • هرچه میزان زعفران بیشتر باشد، شل زرد خوش عطر و خوش طعم تر می گردد. زعفران را در چند قالب یخ حل کنید و درب ظرف را گذاشته و استراحت دهید تا به رنگ مطلوب برسد.
  • بهتر است از برنج نیم دانه و معطر استفاده نمایید و برنج را از شب قبل خیس کنید.
  • اضافه کردن کره به شله زرد از ترک خوردن آن بعد از سرد شدن، جلوگیری می نماید.
  • از پخته شدن کامل برنج اطمینان حاصل نمایید. اگر دانه های برنج در شله زرد معین باشند یعنی برنج کاملا پخته نشده است.
  • پس از سرو شله زرد در ظرف مورد نظر از تکان دادن آن بپرهیزید. چرا که تکان دادن شله زرد باعث آب انداختن آن می گردد.
  • شله زرد پس از سرد شدن سفت تر می گردد. لذا نباید بیش از حد قوام آید. برای فهمیدن غلظت مناسب شله زرد، مقداری از آن را در ظرفی بریزید و اجازه دهید تا خنک گردد، البته با تجربه زیاد نیازی به اینکار نخواهد بود.
  • هیچ گاه درب ظرف شله زرد را قبل از خنک شدن کامل نبندید زیرا موجب عرق کردن آن می گردد.
  • شله زرد به عنوان دسر بهتر است به صورت سرد سرو گردد.
  • برای تزیین شله زرد از خلال بادام، پسته، دارچین و همچنین گل سرخ بهره ببرید. طبع کلی شله زرد به دلیل وجود برنج سرد است، گرمای دارچین و زعفران آن را معتدل خواهد نمود.
  • شله زرد را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید چرا که بوی یخچال را به خود جذب میکند و ضمناً کم کم سفت می گردد.

مواد لازم برای تهیه شله زرد مجلسی

برنج

1 پیمانه

شکر

3 پیمانه

آب

6 پیمانه

کره

50 گرم

گلاب

1/2 پیمانه

هل

به مقدار لازم

زعفران

به مقدار لازم

خلال بادام

به مقدار لازم

طرز تهیه شله زرد مجلسی

  1. ابتدا برنج را با شش برابر آب بر روی شعله بگذارید.
  2. خلال بادام را به آن اضافه نموده و درب قابلمه را بگذارید تا کاملا پخته گردد.
  3. نزدیک به تمام شدن آب برنج، مرتب آن را به هم بزنید و شکر، هل و زعفران را به آن اضافه نموده و کاملا مخلوط کنید.
  4. در این فاصله یک قاشق سوپ خوری پودر ژلاتین را در دو قاشق آب سرد به روش بن ماری (حرارت غیر مستقیم روی بخار کتری) حل کنید.
  5. در این مرحله گلاب را به شله زرد اضافه نموده و مرتب به هم بزنید تا کمی قوام آید و آب آن کاملا بخار گردد، سپس شعله را خاموش نموده و ژلاتین را بدان افزوده و کاملا با شله زرد مخلوط کنید.
  6. کمی آب سرد درون قالب ژله یا کیک بگردانید و سپس شله زرد را داخل آن ریخته و پس از خنک شدن، حدود 6 الی 7 ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
  7. برای برگرداندن شله زرد در ظرف مورد نظر، ابتدا با نوک کارد دور تا دور قالب را جدا کنید و آن را حدود 5 ثانیه درون آب داغ گذاشته و پس از آن سریعا به داخل ظرف برگردانید و با پسته و دارچین تزیین کنید.

جهت آشنایی با مدل های تزیین شله زرد به سایر بخش های آشپزی خبرنگاران مراجعه فرمایید.

منبع: setare.com
انتشار: 4 آذر 1399 بروزرسانی: 4 آذر 1399 گردآورنده: datapad.ir شناسه مطلب: 1427

به "طرز تهیه شله زرد قالبی مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شله زرد قالبی مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید