تبادل آتش در قره باغ ادامه دارد
به گزارش دیتاپد، ایرنا نوشت: پس از گذشت بیش از یک هفته از شروع مجدد درگیری ها میان ارمنستان- جمهوری آذربایجان، نیروهای دو طرف همچنان به سوی یکدیگر تبادل آتش دارند.
جهت دریافت خدمات طراحی شاه نشین ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، براساس گزارش ها روز گذشته (سه شنبه) چندین حمله راکتی و همچنین حمله با بمب های خوشه ای در شهر استپاناکرت مرکز قره باغ رخ داد و این در حالی بود که ارمنستان بیان کرد، نیروهای جمهوری آذربایجان تهاجم جدیدی را در جنوب خط تماس مورد مناقشه طرفین انجام دادند.
در تحول دیگری وزارت دفاع ارمنستان بیان کرد که نیروهای این کشور یک پایگاه نفتی جمهوری آذربایجان را منهدم کردند. همچنین براساس اعلام وزارت دفاع ارمنستان، نیروهای آذربایجانی قصد داشتند در بحش جنوبی قره باغ مقرهایی را بدست بگیرند اما با نیروهای ارمنستانی روبرو شدند.
در همین حال پولاد بولبولوگلو سفیر جمهوری آذربایجان در روسیه روز گذشته طی مصاحبه ای خاطر نشان کرد: مذاکره برای حل و فصل مساله قره باغ مادامی که سیاست های ایروان تغییر نکند، بی فایده است.
همچنین جیهون بایرام اف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با اشاره به درگیری های نیروهای این کشور و ارمنستان در منطقه مورد مناقشه قره باغ، گفت: نیروهای ارمنستان باید از سرزمین های اشغال شده جمهوری آذربایجان خارج شوند و این یک خط قرمز برای کشورمان است و به مبارزه در این زمینه تا تحقق این مهم ادامه خواهیم داد.
همچنین وزرای خارجه روسیه و جمهوری آذربایجان طی تماسی با ازسرگیری هرچه سریعتر مذاکرات میان باکو- ایروان تاکید نمودند.
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان نیز روز گذشته در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه توضیح داد که مناقشه و درگیری های قره باغ بدون حضور فعالانه ترکیه شروع نمی شد. پاشینیان همچنین بیان کرد که کشورش ممکن است در مورد مسأله قره باغ امتیازاتی بدهد. وی گفت: ارمنستان ممکن است در مورد موضوع قره باغ امتیازاتی بدهد؛ در صورتی که جمهوری آذربایجان نیز آمادگی انجام عمل مشابه را داشته باشد.
واکنش های بین المللی
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران روز گذشته (سه شنبه) با تاکید بر ضرورت پایان یافتن هر چه سریعتر درگیری ها میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان گفت: ایران برای هر نوع اقدامی برای حل اختلافات باکو و ایروان براساس قوانین و حقوق بین المللی و مرزهای به رسمیت شناخته شده دو کشور آمادگی دارد.
روحانی در تماس تلفنی با الهام علی اف کشور جمهوری آذربایجان را همسایه خوب ایران خواند و اضافه نمود: همه مردم ایران علائق تاریخی، فرهنگی و مذهبی بسیار نزدیکی با جمهوری آذربایجان دارند و همیشه دولت و ملت دوست و برادر ایران و آذربایجان روابط بسیار نزدیکی داشته اند، مسئولین جمهوری اسلامی نیز مواضع بسیار روشن و صریحی درخصوص مناقشه اخیر اتخاذ نموده اند.
رئیس جمهوری ایران با ابراز نگرانی از مداخله احتمالی کشورهای دیگر در مناقشه آذربایجان و ارمنستان و تبدیل این درگیری به یک جنگ منطقه ای، تاکید نمود: امنیت، ثبات و آرامش منطقه و به ویژه مرزهای شمالی برای ما بسیار مهم است و این مناقشه و تداوم ناامنی مرزها نباید زمینه ساز نفوذ بعضی گروه های تروریستی گردد.
علی ربیعی سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران نیز روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه راهکار بحران قره باغ را نظامی نمی دانیم، گفت: ما حفظ تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان و احترام به منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین المللی همیشه تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان را مورد تاکید قرار دادیم. از آسیب رسیدن به جان و دارایی شهروندان مان در نواحی مرزی به شدت نگران هستیم در صورت تکرار این اتفاقات با در نظر دریافت همه گزینه های موجود نسبت به آن بی تفاوت نخواهیم بود. از دو طرف می خواهیم فورا به خشونت و خونریزی پایان دهند و اجرای قوانین بین المللی را از راه مذاکره و دیپلماسی دنبال نمایند.
همچنین محمد جواد ظریف و سرگئی لاوروف وزیران امور خارجه ایران و روسیه برای دومین بار در هفته جاری در گفت و گویی تلفنی بر ضرورت حل و فصل مساله قره باغ با استفاده از راههای سیاسی-دیپلماتیک تاکید نمودند. ظریف و لاوروف روز گذشته(سهشنبه) در این گفت وگوی تلفنی، از تشدید بی سابقه تنش ها در منطقه مناقشه قره باغ کوهستانی ابراز نگرانی کردند. در این بیانیه آمده است: وزیران امور خارجه ایران و روسیه به خطر درگیر شدن ستیزه جویان افراطی از گروه های مسلح غیرقانونی در سوریه و لیبی اشاره کردند.
در همین حال سرگئی نارشکین رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه با طرح این موضوع که نیروهای ستیزه جوی افراطی و تروریست در منطقه مناقشه قره باغ حضور دارند، گفت: مسکو از تشدید مناقشه در قره باغ و حضور نیروهای غیربومی در این بحران بشدت نگران است. وی مدعی شد که براساس اطلاعات موجود، در منطقه مناقشه قره باغ، مزدوران از سازمان های تروریستی بین المللی فعال از جمله گروه جبهه النصره، فرقت حمزه و سلطان مراد و نیز گروه های مسلح افراط گرای کُرد فعالیت می نمایند. وی اضافه نمود: موضوع فعالیت صدها و حتی هزاران افراط گرا مطرح است که امیدوارند از جنگ در قره باغ درآمد کسب نمایند.
مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در نشست با همتای آذربایجانی خود با تأکید بر این که آتش بس مساله قره باغ مشکل منطقه قفقاز جنوبی را حل نمی کند، گفت: مجامع بین المللی باید از ارمنستان بخواهند نیروهای خود را از سرزمین های جمهوری آذربایجان خارج کند.
وی همچنین با انتقاد از موضع گیری میانجیگران بین المللی گفت: رؤسای گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ویژه حل مناقشه قره باغ نباید موضع یکسان نسبت به ارمنستان که 20 درصد سرزمین های جمهوری اذربایجان را تحت اشغال قرار داده و جمهوری آذربایجان که سرزمین های آن تحت اشغال نیروهای ارمنی است، داشته باشند.
صندوق حمایت از بچه ها ملل متحد (یونیسف) نیز از افزایش شمار بچه ها قربانی درگیری های قره باغ ابراز نگرانی کرد. یونیسف در بیانیه ای بیان کرد، گزارش ها حاکی از کشته شدن 4 کودک و زخمی شدن 7 کودک دیگر است. همچنین این درگیری باعث تخریب منازل مسکونی، مدارس و زیر ساخت های حساس شده است.
یونیسف اضافه نموده است: توقف فوری اقدامات خصمانه به نفع همه بچه ها در قره باغ است.
یکشنبه هفته گذشته ششم مهرماه، درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای، نیروهای ارمنستان را شروع نماینده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را شروع نماینده حمله دانست.
پس از درگیری های نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی نزد هر دو طرف شد، جنگ لفظی و بعضی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیش بینی نموده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قره باغ دچار اختلاف هستند.
در سال 1994 میلادی، به دنبال درگیری های چهارساله نظامی دو کشور، بعضی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و انتها با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتش بس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما کوشش های بین المللی برای حل مسالمت آمیز این مناقشه تا به امروز نتیجه ای نداشته است.
310 310
منبع: خبرآنلاین