طرز تهیه کلوچه شور یا همان کلوچه لاری
به گزارش دیتاپد، کلوچه شور یا همان کلوچه لاری یکی از انواع کلوچه های قدیمی و سنتی ایران است که اصالت آن به لارستان برمی گردد و با روش ها و طعم های مختلفی درست می گردد.
مواد لازم برای کلوچه
آرد4 لیوان
روغن جامد1 لیوان
آرد برنج3 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق مرباخوری
شیرخشک4 قاشق غذاخوری
رازیانه1 قاشق غذاخوری
هل به اندازه کافی
زنجبیل به اندازه کافی
مایع خمیر 1 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
آب به اندازه لازم
مواد لازم برای رومال
زرده تخم مرغ 1 عدد
کنجد به اندازه لازم
زعفران به اندازه دلخواه
شیر به اندازه دلخواه
مهیاوه، رب گوجه فرنگی یا رنگ مجاز خوراکی به اندازه لازم
طرز تهیه کلوچه لاری
مرحله اول
برای تهیه کلوچه لاری خوشمزه ابتدا آرد را 2 بار الک کنید تا بافت آن سبک و یکدست گردد، بعد بکینگ پودر، شکر، نمک، خمیر مایه فوری، شیر خشک و آرد برنج را اضافه کنید و خوب با هم ترکیب کنید.
نکته: اگر از خمیر مایه فوری استفاده می کنید مطمئن شوید که سالم است و درست عمل می نماید.
مرحله دوم
در این مرحله یک بار دیگر همه مواد را با هم الک کنید تا آرد گلوله نگردد و بافت مواد در نهایت صاف و یکدست گردد و همه مواد با هم کاملا ترکیب شوند.
نکته: اگر شیر خشک در دسترس نبود از یک لیوان شیر بهره ببرید و به مواد خشک اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله سوم
حالا روغن جامد را به ترکیب مواد اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید تا بافت آن شبیه بیسکوئیت پودر شده گردد، به جای روغن جامد از روغن مایع هم می توانید بهره ببرید.
مرحله چهارم
بعد از آن اندازه کافی از آب تقریبا ولرم را کم کم و کنترل شده به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد، زمانی که خمیر هنوز چسبندگی دارد اضافه کردن آب را متوقف کنید.
مرحله پنجم
حالا روی خمیر و سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را روی سطح قرار دهید و چند دقیقه با دست ورز دهید تا بافت خمیر صاف و یکدست گردد و دیگر به دست نچسبد.
مرحله ششم
این خمیر احتیاج به استراحت ندارد اما برای کیفیت بیشتر کلوچه، یک کاسه را چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار دهید، روی آن سلفون بکشید و بگذارید یک ساعت در محیط استراحت کند.
مرحله هفتم
حالا خمیر را از ظرف خارج کنید و پف اضافی آن را با فشار انگشت روی آن بگیرید و روی سطح صاف که کمی آرد پاشیده اید، با وردنه پهن کنید و سپس قالب بزنید.
مرحله هشتم
حالا سینی فر را با روغن مایع یا کره چرب کنید، و یا کاغذ روغنی کف سینی بگذارید و خمیرهای قالب زده شده را به آرامی و با فاصله داخل سینی بچینید.
مرحله نهم
برای رومال، کمی زعفران را همراه با آب جوش روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد، سپس زرده تخم مرغ را خوب بزنید و زعفران دم نموده و به دلخواه کمی شیر را به آن اضافه کنید.
مرحله دهم
بعد مهیاوه که نوعی سس تند است را ترکیب کنید، اگر می خواهید که روی کلوچه ها پر رنگ تر گردد از رب گوجه فرنگی یا رنگ های مجاز خوراکی بهره ببرید.
مرحله یازدهم
حالا خمیر ها را با مخلوط مایع، رومال کنید و به دلخواه اندازهی کنجد یا سیاه دانه را روی آن ها بپاشید سپس روی سینی را با پارچه بپوشانید و 30 دقیقه دیگر زمان دهید تا استراحت کند.
مرحله دوازدهم
بعد از استراحت دوم خمیرها، سینی را در فر که از یک ربع قبل با دمای 160 درجه گرم شده است به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا پخته و اطراف آن ها طلایی رنگ گردد.
مرحله سیزدهم
بعد از آن فر را خاموش کنید و گریل را روشن کنید تا روی کلوچه ها هم طلایی گردد سپس از فر خارج کنید و چند دقیقه زمان دهید تا کمی خنک شوند. در آخر کلوچه لاری را در ظرف مناسب قرار دهید و کمی عسل روی آن بریزید و همراه با چای سرو کنید.
منبع: گردشبان