طرز تهیه مربای تمشک با طعم بی نظیر
به گزارش دیتاپد، تمشک یکی از میوه های خوش طعم فصل تابستان است که به علت رنگ و خواص تغذیه ای بی نظیرش برای تهیه انواع مربا، شربت، مارمالاد و دسر استفاده می گردد. اگر به پخت مرباهای خانگی علاقه مند هستید و دوست دارید صبحانه های متفاوت را امتحان کنید، تا خاتمه این مقاله از خبرنگاران مگ با ما همراه باشید. چون قرار است طرز تهیه مربای تمشک را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم.

زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان پخت 45 تا 60 دقیقه
مناسب برای 1 تا 2 شیشه
اندازه سختی آسان
طرز تهیه مربای تمشک
تهیه مربای خانگی احتیاجمند انتخاب درست مواد اولیه و رعایت اصول پخت است. در این بخش، ابتدا به معرفی مواد مورد احتیاج برای تهیه مربای تمشک می پردازیم و سپس مراحل آماده سازی آن را به صورت دقیق و مرحله به مرحله شرح می دهیم. کافی ا ست کمی دقت و حوصله به خرج دهید تا به یک نتیجه کاملا رضایت بخش برسید.
مواد لازم
مواد مورد احتیاج | اندازه |
تمشک | یک کیلو |
شکر | یک کیلو |
گلاب | یک قاشق غذاخوری |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
مرحله اول: شستن تمشک ها
در ابتدا باید تمشک ها را با دقت پاک نموده و برگ ها، ساقه ها و هرگونه ناخالصی را از سطح آن ها جدا کنید. سپس یک کاسه بزرگ را با آب سرد پر نموده و تمشک ها را داخل آن بریزید. ظرف را به آرامی تکان دهید تا گردوخاک از میوه ها جدا گردد. تمشک ها را داخل آبکش ریخته و این مرحله را چند بار تکرار کنید.
مرحله دوم: افزودن شکر
تمشک های شسته شده را درون قابلمه بریزید و روی آن ها لایه به لایه شکر بپاشید. درب قابلمه را بگذارید و آن را هشت تا 12 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا تمشک ها آب بیندازند.
خواندنی ها
خواص تمشک
مرحله سوم: پخت مربا
پس از اینکه تمشک ها آب انداختند، قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید. ابتدا حرارت را زیاد نموده و درب قابلمه را ببندید تا محتویات آن به جوش بیاید. بعد از آن، درب قابلمه را بردارید و حرارت را کم کنید. در طول پخت، کف های ایجادشده روی سطح ظرف را با قاشق جمع کنید تا مربای شما شفاف و خوش رنگ باقی بماند.
مرحله چهارم: افزودن گلاب و وانیل
پس از حدود 30 تا 45 دقیقه که مربا به غلظت مناسب رسید، اندازهی گلاب به آن اضافه نموده و شعله را خاموش کنید. در سرانجام، کمی وانیل هم داخل مربا بریزید و آن را هم بزنید. اجازه دهید مربا در همان قابلمه خنک گردد. سپس آن را داخل شیشه های تمیز و خشک بریزید و در یخچال بگذارید.
طرز تهیه مربای تمشک یخ زده
اگر قصد دارید از تمشک های یخ زده استفاده کنید، آن ها را از فریزر بیرون بیاورید و چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا به تدریج یخ زدایی شوند. این کار باعث می گردد آب کمتری در حین پخت از میوه ها خارج گردد و مربای شما قوام بهتری پیدا کند.
طرز تهیه مربای تمشک ژله ای
250 گرم تمشک را داخل کاسه بریزید و یک قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید. اجازه دهید تمشک ها حدود نیم ساعت در همین حالت استراحت نمایند تا کمی آب بیندازند. سپس آن ها را با استفاده از گوشت کوب یا هر وسیله مناسب دیگری له کنید.
تمشک ها را همراه 2 لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. وقتی تمشک ها کمی گرم شدند، یک بسته پودر ژله تمشک و یک قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه را به آن ها اضافه کنید. سپس اجازه دهید محتویات قابلمه به نقطه جوش برسد. بعد از آن، شعله را کم کنید و بگذارید مربا به مدت 20 دقیقه با حرارت کم بجوشد تا به غلظت مناسب برسد.
خواندنی ها
طرز تهیه مربای توت سفید
طرز تهیه مربای تمشک بدون شکر
برای کسانی که احتیاج به کاهش مصرف قند دارند یا از رژیم لاغری پیروی می نمایند، می توان مربای تمشک را با استفاده از شیرین نماینده هایی مانند استویا تهیه کرد. از آنجا که استویا فاقد کالری اما بسیار شیرین است، برای افرادی که می خواهند قند و شکر کمتری مصرف نمایند انتخاب ایدئالی محسوب می گردد.
علاوه بر این، عسل یا شیره انگور هم می توانند جایگزین مناسبی برای شکر باشند. آن ها برای مواقعی که می خواهید از یک شیرین نماینده سالم تر برای پخت مربا بهره ببرید، گزینه های بسیار خوبی به شمار می روند.
فوت وفن های پخت مربای تمشک
درست کردن مربای خانگی کار پیچیده ای نیست؛ فقط کافی است نکات کلیدی را رعایت کنید تا مربایی خوش طعم و خوش رنگ داشته باشید. در ادامه به چند نکته مهم برای تهیه مربای تمشک اشاره می کنیم که به شما یاری می نمایند آن را به برترین شکل ممکن تهیه کنید و از نتیجه لذت ببرید:
- از میوه های تازه و سالم برای تهیه مربا بهره ببرید.
- به یاد داشته باشید که حرارت آرام و یکنواخت نقش مهمی در حفظ رنگ و رایحه تمشک دارد. شعله زیاد ممکن است باعث سوختن شکر و تیره شدن مربا گردد.
- از آنجا که تمشک کمی ترش است، احتیاج نیست به آن آبلیمو اضافه کنید. اما اگر دوست دارید مربا برای مدت طولانی تری بدون شکرک بماند، می توانید کمی آبلیمو داخل آن بریزید. این موضوع کاملا سلیقه ای است.
- استفاده از گلاب و وانیل برای تهیه مربای تمشک اختیاری است و به ذائقه شما بستگی دارد.
- برای آنالیز غلظت مربا، اندازهی از آن را روی یک بشقاب سرد بریزید و داخل یخچال قرار دهید. اگر پس از چند دقیقه کش آمد، به غلظت مناسب رسیده است.
- بهتر است از قابلمه های لعابی برای تهیه مربا بهره ببرید.
- قبل از ریختن مربا در ظرف حتما شیشه را به خوبی ضدعفونی کنید. قرار دادن شیشه در آب جوش یا درون فر به افزایش ماندگاری مربا یاری زیادی می نماید.
خواندنی ها
طرز تهیه مربای توت فرنگی
منبع: دیجیکالا مگ