طرز تهیه شیره خرما در منزل (شیره خرما خانگی)

به گزارش دیتاپد، شیره خرما یا عصاره غلیظ شده خرما یکی از سالم ترین و مفیدترین عصاره هاست. در اینجا با طرز تهیه شیره خرما خانگی و نکات طلایی آن آشنا شوید.

طرز تهیه شیره خرما در منزل (شیره خرما خانگی)

جهت دریافت خدمات خرید درب ضد حریق با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان ارائه دهنده بهترین درب ضد سرقت ایرانی و خارجی میباشد.

شیره خرما یا عصاره غلیظ شده خرما یکی از سالم ترین و مفیدترین عصاره های دنیاست. شیره خرما را مانند شیره انگور، هم به روش سنتی و هم صنعتی در کارخانجات تهیه می نمایند. در روش سنتی، مقدار فراوانی خرما را در محوطه پاکیزه و سرپوشیده ای بر روی هم انبار می نمایند، پس از مدتی بر اثر فشرده شدن، شیره به شکل مایعی غلیظ از زیر توده خرما روان می گردد.

در کارخانجات نیز با استفاده از دستگاه های مخصوص و فشار زیاد این شیره حاصل می گردد. شیره خرما را در منزل و به مقدار کم نیز می توان تهیه کرد که این کار احتیاج به کمی صبر و حوصله و تجربه دارد. پیشنهاد می گردد برای تهیه این ماده در منزل، با مقدار کم این کار را امتحان کنید و در صورت دست یافتن به نتیجه مطلوب، به مقدار بیشتر از این شیره خوشمزه تهیه کنید و داخل یخچال نگهداری کنید.

با آموزش طرز تهیه شیره خرما در مزل همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه شیره خرما در منزل:

خرمای بدون هسته و شیرینبه میزان لازم
آبهم وزن خرما

طرز تهیه شیره خرما در منزل:

  1. برای تهیه شیره خرما خانگی ابتدا خرماهای شیره دار را کمی شسته و هسته آن ها را جدا کنید.
  2. خرماها را همراه با مقداری آب داخل قابلمه عظیمی ریخته و روی حرارت قرار دهید.
  3. آب باید به اندازه ای باشد که روی خرماها را کاملا بپوشاند.
  4. صبر کنید تا آب به جوش بیاید و خرماها حسابی له شوند. در این مرحله درب قابلمه را نباید بگذارید.
  5. بعد از جوش آمدن آب، حرارت را کم نموده و کف روی ظرف را بگیرید و درب قابلمه راببندید.
  6. حدود 45 دقیقه صبر کنید تا آب و خرماها بجوشند و خرماها نرم شوند.
  7. بعد از این مدت زمان، شعله را خاموش نموده و صبر کنید تا از حرارت بیفتند.
  8. بعد از سردشدن خرماها را داخل یک کیسه نخی ریخته و یک کاسه عظیم زیر دست تان قرار دهید و با دست خوب خرماها را فشار دهید تا شیره آن ها خارج گردد.
  9. پارچه ای که از آن به عنوان صافی استفاده می کنید نباید خیلی نازک باشد زیرا گوشت خرماها به راحتی از آن رد می گردد.
  10. شیره خارج شده را داخل یک تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کم کم جوشیده و به غلظت برسد.
  11. دقت کنید که حرارت باید کم باشد تا رنگ شیره به رنگ دل خواه یعنی سیاه دربیاید. در غیر این صورت رنگ شیره قهوه ای می گردد.
  12. مدت زمان جوشیدن و قوام آمدن شیره متغیر است اما حدودا بین 1 تا 1.5 ساعت زمان می برد تا شیره به قوامی برسد که نه شل و نه خیلی سفت بگردد.

شیره خرما خانگی شما آماده است. شما می توانید این شیره سالم و خوشمزه را به عنوان چاشنی روی ریخته و نوش جان کنید.

چند نکته درباره تهیه شیره خرما خانگی:

  • نباید فراموش کنید که نوع خرما و میزان حرارت، در رنگ و کیفیت نهایی شیره اثر می گذارد.
  • برای تهیه شیره خرما از خرماهای ریز و دفرمه شده بهره ببرید.
  • بهتر است از خرمایی که شیره زیادی دارد برای این کار بهره ببرید. استفاده از خرمای بدون شیره و خشک برای این کار مناسب نیست.

    دقت کنید اگر خرما خشک باشد مدت زمان پخت طولانی تر خواهد شد.

  • شیره بعد از سردشدن غلیظ ار و سفت تر از قبل می گردد پس موقع جوشاندن شیره به این نکته توجه داشته باشید.
  • اگر شیره ای که تهیه کردید سفت تر از حد مورد انتظار شد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید و دوباره برای مدت کوتاهی آن را بجوشانید.
  • برعکس مورد بالا، اگر شیره رقیق تر از حد مورد نظر شد باز آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و به غلظت مناسب برسد.
  • سعی کنید در تمام مدت کار، کف روی شیره را جمع کنید تا یک شیره خالص و شفاف داشته باشید.
  • اگر غلظت شیره کم باشد، شیره خیلی زود کپک می زند. بنابراین سعی کنید یا غلظت شیره را بیشتر کنید و یا اینکه به مقدار کم از آن تهیه کنید.
  • شیره خانگی که با این روش تهیه می گردد را می توان در جای خشک و خنک و داخل ظرف در بسته تا یک سال نیز نگه داری کرد.

همان طور که می دانید شیره خرما به روش صنعتی و کارخانه ای تحت فشار بالا و درون دستگاه های مخصوص تهیه می گردد اما نگران نباشید زیرا این روش تضمین شده است و شیره ای که به دست می آید چیزی از نوع خریداری شده کم ندارد و در عوض بدون مواد افزودنی و شکر تهیه شده و 100% سالم و خانگی است. امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را ببرید.

گروه آشپزی خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 6 مهر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: datapad.ir شناسه مطلب: 1305

به "طرز تهیه شیره خرما در منزل (شیره خرما خانگی)" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه شیره خرما در منزل (شیره خرما خانگی)" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیره خرما در منزل (شیره خرما خانگی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید