نشست کودک و میراث ناملموس برگزار گردید

به گزارش دیتاپد، موضوع کودک و میراث ناملموس به همت پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی، با حضور پژوهشگران، محققان و فعالان این حوزه در یک نشست تخصصی مورد آنالیز نهاده شد.

نشست کودک و میراث ناملموس برگزار گردید

به گزارش خبرنگاران به نقل ازروابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، پوپک عظیم پور نویسنده و پژوهشگر حوزه کودک با اشاره به موضوع کودک، آیین و زندگی گفت: از قدیم بچه ها به طور ویژه در آیین هایی که حیات و زندگی به آنها وابسته بوده شرکت داشته و مجریان اصلی آیین ها بوده اند.

عظیم پور اضافه نمود: اغلب آیین ها با حضور بچه ها به طرز عجیبی معنا می گیرد و نقطه قوت برگزاری آنها استفاده از بچه ها در مرکز و بزرگترها در پیرامون است زیرا معصوم بودن و دنیای بی آلایش بچه ها می تواند در برگزاری آیین ها تأثیر گذار باشد.

او با بیان اینکه حضور بچه ها در آیین ها باعث می گردد آنها بتوانند در آینده این چرخه را به دیگران بسپارد توضیح داد: فرهنگ از مادران و پدران انتقال می یابد و تکرار آیین ها توسط بچه ها باعث بقای آیین ها در آینده خواهد شد.

در ادامه رضا سجودی رییس مرکز مطالعات منطقه ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی تحت نظارت یونسکو هدف از فعالیت این مرکز را پاسداری از میراث ناملموس دانست و توضیح داد: در تعریف میراث ناملموس در کنوانسیون 2003 به انتقال میان نسلی توجه شده که واسطه آن بچه ها هستند.

او اضافه نمود: بچه ها در این فرایند دریافت نماینده میراث فرهنگی از نسل پیش از خود هستند و در جریان به کار بستن و دخیل شدن این عناصر در تعامل با محیط ممکن است تغییراتی در آن ایجاد نموده و ما حصل آن را به نسل بعدی انتقال دهند.

او با اشاره به تعریف پاسداری از میراث ناملموس در کنوانسیون2003 اضافه نمود: پاسداری به معنای اقداماتی به منظور تضمین دوام شامل شناسایی، مستند سازی، پژوهش و ...به ویژه از راه آموزش رسمی و غیر رسمی است.

سجودی توضیح داد: در اینجا نیز به اهمیت بچه ها به طور ضمنی اشاره شده ؛ تضمین دوام همان تضمین انتقال است که به وسیله نسل به نسل و به وسیله آموزش صورت می گیرد که معمولا مخاطب آموزش های رسمی و غیر رسمی نسل بچه ها و نوجوانان هستند.

محمد مکاری نیز در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه میراث ناملمموس و انتقال آن به نسل جوان و کودک ضروری است که خانواده ها نیز نقش ایفا نمایند توضیح داد: پدران و مادران با شرکت دادن بچه ها در مراسم و آیین های سنتی و انجام بازی های محلی می توانند در شکل گیری باور های آنها موثر باشند.

او اضافه نمود: همچنین مراکز و متولیان مختلف این امر از جمله سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری باید در کنار ثبت آیین ها و مواریث ناملموس به اشاعه و معرفی آنها نیز بپردازد.

او با بیان اینکه در حفظ و اشاعه میراث ناملموس و شناساندن آن به بچه ها و نوجوانان نهاد هایی همچون صدا و سیما ، وزارت ارشاد ، سازمان های مردم نهاد و ... می توانند تأثیر گذار باشند توضیح داد: این امر تنها به عهده یک نهاد نیست و همه باید در این حوزه نقش ایفا نمایند تا میراث ناملموس از یک نسل به نسل دیگر و به بچه ها منتقل گردد زیرا در غیر اینصورت نسلی بعدی از این میراث گرانبها فاصله خواهد گرفت.

منبع: میراث آریا
انتشار: 1 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: datapad.ir شناسه مطلب: 307

به "نشست کودک و میراث ناملموس برگزار گردید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نشست کودک و میراث ناملموس برگزار گردید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید