طرز تهیه شیرینی پنجره ای با ماست و تمام ترفندها
به گزارش دیتاپد، شیرینی پنجره ای با طعم و عطر دلنشینش سال های سال است که در دل ایرانی ها جا باز نموده. این شیرینی ترد و نازک معمولا در کنار دیگر شیرینی ها مانند شیرینی نارگیلی، بهشتی و گردویی برترین گزینه پذیرایی در روزهای عید محسوب می گردد. صدای جیلیز ویلیز سرخ کردن این شیرینی همواره از پستوی خانه مادربزرگ هایمان بلند می شد چراکه آن ها ترفند درست کردن آن را به خوبی می دانستند. در ادامه شما را با طرز تهیه شیرینی پنجره ای با ماست به همراه تمام ترفندهایش آشنا خواهیم کرد تا آن را بدون دردسر در منزل درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی پنجره ای با ماست
- ماست چکیده دو قاشق غذاخوری
- نشاسته نصف لیوان
- تخم مرغ سه عدد
- هل یک دوم قاشق چای خوری
- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
- مخلوط آب، گلاب و شیر نصف لیوان
- روغن به میزان لازم
- پودر قند به میزان لازم
- زعفران به میزان لازم
- قالب شیرینی پنجره ای یک عدد
طرز تهیه شیرینی پنجره ای با ماست
1. تخم مرغ و نشاسته را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای با ماست باید مواد لازم را چیزی بین 30 تا 60 دقیقه بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسند. حال باید تخم مرغ هایی که به دمای محیط رسیده اند را با یاری هم زن بزنید تا کرم رنگ و کش دار شوند. به سراغ نشاسته بروید و آن را با آب، شیر سرد و گلاب مخلوط کنید. مخلوط نشاسته با آب سرد سفت خواهد بود اما گلاب و شیر سرد به تردی بهتر آن یاری خواهند کرد. باید نشاسته را آنقدر هم بزنید که گلوله گلوله نشود. حال مخلوط نشاسته را به تخم مرغ های زده شده اضافه نموده و خوب با یکدیگر مخلوطشان کنید. شما برای شیرینی عیدتان می توانید شیرینی کشمشی را هم درست کنید.
2. ماست را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای با ماست نوبت به اضافه کردن دیگر مواد می رسد. در ادامه ماست، وانیل، پودر هل، آرد و زعفران گفته شده را به مخلوط اضافه کنید. آن ها را با یاری هم زن خوب با یکدیگر مخلوط کنید. حال مایه شیرینی پنجره ای را از یک صافی تمیز رد کنید تا نشاسته حل نشده ای در مایه باقی نماند.
3. قالب پنجره ای را آماده کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی پنجره ای با ماست باید یک تابه کوچک میزان قالب تان را تا نصف پر روغن کنید. قالب را داخل روغن داغ بگذارید. در ادامه آن را آغشته به مایه نموده سپس داخل تابه روغن قرار دهید. قالب را تکان دهید تا شیرینی به راحتی از آن جدا شود. پشت و روی شیرینی پنجره ای را در حد یک تا دو دقیقه در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. در آخر آن را داخل آبکش بگذارید تا روغن اضافه اش گرفته شود. باید این نکته را در نظر داشته باشید که هر بار برای قالب زدن، مایه را باید هم بزنید تا نشاسته ته نشین نشود. در آخر داخل یک نمکدان پودر قند بریزید و آن را روی شیرینی های پنجره ای بریزید. آن ها را داخل ظرف مورد نظر خود چیده و سرو کنید.
نکات تکمیلی پخت شیرینی پنجره ای با ماست
شیرینی پنجره ای علاوه بر تردی و طعمش، با آن شکل و شمایل جذابش به خوبی در دل افراد جا باز نموده است با این حال برای درست کردن آن حتما نکات زیر را بخوانید.
انتخاب قالب شیرینی پنجره ای
قالب شیرینی پنجره ای در طرح ها و میزان های مختلفی در بازار وجود دارد پس باید در انتخاب آن دقت داشته باشید. اگر بار اول تان است که این شیرینی خوشمزه را درست می کنید حتما از قالب های بزرگ بهره ببرید. قالب را نباید تا خاتمه در مایه شیرینی فرو کنید. با این کار خمیر در روغن داغ کامل از آن جدا نمی شود. قالب شیرینی تان هم نباید سرد باشد به این خاطر که مایه یا همان خمیر به قالب می چسبد و هربار باید آن را گرم کنید.
جدا نشدن شیرینی پنجره ای از قالب
مهم ترین نکته ای که در دستور تهیه شیرینی پنجره ای با ماست باید به آن توجه داشته باشید جدا شدن به موقع مایه شیرینی از قالب است. در صورت داغ نبودن قالب، سرد شدن روغن، ته نشین نشدن آرد و نشاسته به علت هم نزدن مایه و پف کردن شیرینی و گیر کردن لبه های آن به قالب، به سختی جدا می شود.
استفاده از نشاسته
مهم ترین ماده در طرز تهیه این شیرینی، نشاسته گل است که به راحتی می توانید آن را با پودر نشاسته جایگزین کنید. این کار هیچ خللی در آشپزی و طعم شیرینی هایتان ایجاد نمی کند. پیشنهاد ما به شما با وجود شیر و نشاسته درست کردن مشکوفی برای وعده عصرانه تان است.
پودر قند
ظاهر زیبا و طعم فوق العاده شیرینی پنجره ای به پودر قند برمی شود. باید با خنک شدن شیرینی ها روی آن پودر قند بریزید تا قند روی آن ها آب نشده و حالت خمیری پیدا نکنند. در کنار این شیرینی خوشمزه می توانید طرز تهیه زولبیا را هم امتحان کنید.
نان پنجره ای رژیمی
اگر از رژیم غذایی خاصی برای سلامتی خود استفاده می کنید که مصرف شکر و چربی را باید در آن به حداقل برسانید، باید آب را جایگزین شیر و شکر قهوه ای را هم جایگزین شکر و پودرقند کنید.
روغن سرخ کردنی
در دستور تهیه شیرینی پنجره ای با ماست باید از روغن سرخ کردنی بهره ببرید تا رنگ شیرینی ها هنگام سرخ شدن تغییری نکنند. اگر به تعداد زیاد شیرینی درست می کنید در صورت تیره و بدرنگ شدن روغن باید آن را حتما عوض کنید.
منبع: کتاب کاله