طرز تهیه سیب زمینی لهستانی ، خوشمزه ترین پیش غذای نیم ساعته

به گزارش دیتاپد، سیب زمینی لهستانی یکی از انواع پیش غذای سنتی و جزو هستش که اصالتش به اروپای شرقی و کشور لهستان برمی گرده. شما می تونید سیب زمینی لهستانی رو همون طور ساده، همراه تخم مرغ آب پز یا نیمرو یا حتی در کنار انواع غذاهای گوشتی سرو کنید. با این مطلب از در همراه ما باشید تا طرز تهیه سیب زمینی لهستانی رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه سیب زمینی لهستانی ، خوشمزه ترین پیش غذای نیم ساعته

طرز تهیه سیب زمینی لهستانی در یک نگاه

برای تهیه سیب زمینی لهستانی، اول باید سیب زمینی های شسته شده و بدون پوست رو به تکه های نسبتا درشت خرد کنید. سیب زمینی ها رو با آب سرد و کمی نمک داخل قابلمه بریزید و بجوشونید تا نرم بشن ولی له نشن. بعد آبکش کنید و با کره مخلوط کنید. سپس شوید تازه و ساطوری شده و در صورت تمایل فلفل یا پیازچه اضافه نموده و خیلی ملایم زیر و رو کنید تا شکل تکه ها حفظ بشه.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن سیب زمینی لهستانی ادامه این مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه سیب زمینی لهستانی (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سیب زمینی7 عدد میانه
کره50 گرم
شوید تازه (خرد شده)3 تا 4 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم
فلفل سیاه (اختیاری)به میزان لازم
خامه ترش یا ماست چکیده (اختیاری)3 تا 4 قاشق غذاخوری

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 10 تا 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت سیب زمینی لهستانی: حدود 20 تا 25 دقیقه

مراحل طرز تهیه سیب زمینی لهستانی

طرز تهیه سیب زمینی لهستانی به طور سنتی با شوید تازه و کره انجام می شه. البته شما به دلخواه می تونید پیازچه تازه، پیاز، تربچه و انواع پنیر هم بهش اضافه نموده و با خامه ترش یا ماست چیکده سرو کنید.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه سیب زمینی لهستانی، اول باید سیب زمینی های سالم، سفت و هم میزان رو به خوبی بشورید و پوست بگیرید. سیب زمینی ها رو به تکه های نسبتا درشت با میزان یکسان برش بزنید تا به صورت یکنواخت بپزن و موقع پخت، له نشن. شوید تازه رو هم به خوبی بشورید و ساطوری کنید.

مرحله دوم: سیب زمینی ها رو آب پز کنید

سیب زمینی های خرد شده رو داخل قابلمه مناسبی بریزید و آب سرد اضافه کنید. میزان آب فقط باید به میزان ای باشه که حدود دو بند انگشت روی سیب زمینی ها رو بگیره. قابلمه رو روی حرارت میانه بذارید تا بجوشه.

وقتی آب آغاز به جوشیدن کرد، حدود یه قاشق چای خوری نمک اضافه کنید. اجازه بدید سیب زمینی ها حدود 20 تا 25 دقیقه به آرومی بجوشن تا کاملا نرم بشن ولی بافت شون له نشه. جوش شدید باعث ترک خوردن و له شدن سیب زمینی ها می شه، پس حتما ملایم بجوشن.

در صورت تمایل، برای خرید نمک می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: سیب زمینی ها رو آبکش کنید

بعد از پخت، سیب زمینی ها رو توی سبد بریزید و بذارید 3 تا 5 دقیقه بمونن تا بخار و آب اضافی شون خارج بشه. این کار خیلی مهمه؛ چون اگه آب اضافی داشته باشن، غذاتون شل و آبکی می شه.

مرحله چهارم: کره رو اضافه کنید

سیب زمینی های داغ رو به آرومی داخل قابلمه یا ظرف سرو بریزید. کره رو همون طور به صورت تکه ای روی سیب زمینی ها بذارید. کره باید با حرارت سیب زمینی ها ذوب بشه. حالا با قاشق یا کفگیر، سیب زمینی ها رو خیلی ملایم زیر و رو کنید؛ نه فشار بدید، نه هم بزنید. هدف اینه که کره همه جا پخش بشه ولی شکل تکه های سیب زمینی کاملا حفظ بشه و له نشن.

برای خرید کره می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

طرز تهیه در ماهیتابه و فر ساده و پنیری

مرحله پنجم: شوید رو اضافه کنید

حالا شوید تازه و ساطوری شده رو هم روی سیب زمینی ها بریزید و اگه دوست داشتید، کمی فلفل سیاه اضافه کنید. در صورت تمایل، حتی می تونید میزانی پیازچه تازه رو هم ساطوری نموده و به سیب زمینی لهستانی اضافه کنید.

برای خرید فلفل سیاه می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: سیب زمینی لهستانی رو سرو کنید

الان دیگه باید سیب زمینی لهستانی خوشمزه و داغ رو توی ظرف سرو بچینید. شما می تونید سیب زمینی لهستانی رو به عنوان پیش غذا با خامه ترش یا ماست چکیده () میل کنید. حتی می تونید این سیب زمینی لذیذ رو همراه با انواع غذاهای گوشتی یا به عنوان غذای اصلی با نیمرو () یا تخم مرغ آب پز سرو کنید.

در صورت تمایل، برای خرید ماست چکیده می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه سیب زمینی لهستانی

  • از سیب زمینی های سالم، سفت و هم میزان بهره ببرید تا موقع پخت وا نرن و یکنواخت بپزن.
  • موقع آب پز کردن، حرارت رو میانه نگه دارید و اجازه بدید سیب زمینی ها به آرومی بجوشن تا ترک نخورن و له نشن.
  • بعد از پخت، سیب زمینی ها رو حتما آبکش کنید تا آب اضافی شون کاملا خارج بشه؛ به این ترتیب، سیب زمینی لهستانی بعدا شل و آبکی نمی شه.
  • تا سیب زمینی ها داغ هستن، کره رو اضافه کنید. کره باید با حرارت سیب زمینی ذوب بشه. موقع مخلوط کردن هم خیلی ملایم زیر و رو کنید تا له نشن.
  • عطر و طعم اصلی سیب زمینی لهستانی به اضافه کردن شوید تازه بستگی داره؛ پس اصلا نباید شوید تازه رو از این دستور تهیه حذف کنید.
  • سیب زمینی لهستانی همواره باید داغ و تازه سرو بشه تا طعم کره و عطر شویدش کاملا حس بشه.

2 پنیری و ساده با طعم مخصوص

فوت و فن های خوشمزه شدن سیب زمینی لهستانی

می تونیم سیب زمینی لهستانی رو له کنیم؟

خیر، سیب زمینی لهستانی به طور سنتی به صورت تکه تکه سرو می شه.

چه جور سیب زمینی هایی رو انتخاب کنیم؟

سیب زمینی های سفت، سالم و هم میزان؛ بهتره سایز سیب زمینی ها میانه یا حتی ریز باشه. اگه از سیب زمینی ریز استفاده کردید، دیگه لازم نیست خردشون کنید یا حتی نمی خواد پوست شون رو بگیرید.

می تونیم از شوید خشک استفاده کنیم؟

بهتره از شوید تازه بهره ببرید؛ چون طعم و عطر اصلی این غذا به شوید بستگی داره و واقعا طعم و عطر شوید تازه یه چیز دیگه ست.

به جای کره می تونیم از روغن زیتون یا روغن معمولی استفاده کنیم؟

طعم اصیل سیب زمینی لهستانی به همون کره بستگی داره. ولی در صورت تمایل، می تونید از روغن نباتی، روغن حیوانی یا روغن زیتون بهره ببرید.

چیکار کنیم سیب زمینی ها له نشن؟

سیب زمینی ها رو با حرارت میانه آب پز کنید و مراقب باشید آب خیلی شدید قل نزنه. بعد از پخت هم سیب زمینی ها رو خیلی ملایم زیر و رو کنید و اصلا بهشون فشار وارد نکنید.

می تونیم سیب زمینی لهستانی رو از قبل آماده کنیم؟

خیر، سیب زمینی لهستانی باید داغ و تازه سرو بشه تا عطر و طعم عالی داشته باشه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 23 آذر 1404 بروزرسانی: 23 آذر 1404 گردآورنده: datapad.ir شناسه مطلب: 2604

به "طرز تهیه سیب زمینی لهستانی ، خوشمزه ترین پیش غذای نیم ساعته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سیب زمینی لهستانی ، خوشمزه ترین پیش غذای نیم ساعته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید