فراوری مصالح ساختمانی از ضایعات مواد غذایی
به گزارش دیتاپد، محققان دانشگاه توکیو واقع در ژاپن راهکاری جدید را برای بازیافت مواد غذایی ارایه دادند که امکان تبدیل این ضایعات را به مصالح ساختمانی با مقاومتی بالاتر از بتن فراهم می نماید. این درحالی است که مواد حاصل از این فرایند بازیافت، هنوز خوش طعم بوده و قابل خوردن هستند.
محققان برای این منظور از تکنیکی استفاده کردند که برای فراوری مواد از پودر چوب استفاده می گردد.
در این شیوه ضایعات مواد غذایی از جمله جلبک دریایی، برگ کلم، پرتقال، پیاز، پوست کدوتنبل و پوست موز در خلاء خشک شده و آن را پودر می نمایند. سپس آن را با آب و طعم دهنده های مختلف ترکیب نموده و درون قالب در دمای بالا تحت فشار قرار می دهند.
در نتیجه این فرایند مجموعه ای از مواد با ویژگی های مختلف به دست می آید که بعضی از آن ها مقاومت خمشی بالاتری از بتن دارند. تمام این مواد خوراکی بوده و طعم خوبی دارند، با وجود این حداقل به مدت چهار ماه در برابر انواع قارچ، حشرات و پوسیدگی مقاوم هستند.
در آزمایشات اولیه معین شد حتی افزودن نمک و شکر نیز تاثیری بر میزان مقاومت این مواد ندارد.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد سالانه 1.3 میلیارد تن ضایعات مواد غذایی در سراسر دنیا فراوری می گردد.
در حال حاضر صنایع مختلفی در حوزه تبدیل این ضایعات به کود، سوخت زیستی یا خوراک دام فعال هستند، اما این اولین بار است که از ضایعات مواد خوراکی، موادی با قابلیت استفاده در ساختمان فراوری می گردد.
قرار است گزارش کامل این تحقیقات در هفتادمین نشست انجمن علوم مواد ژاپن ارائه گردد.،ایرنا
منبع: ایران آنلاین