تاریخچه لباس چینی
به گزارش دیتاپد، لباسهای مردم چین در گذشته معمولا از یقه ضربدری که با آوردن نیمه چپ لباس بر نیمه راست شکل میگیرد، شال کمر برای بستن جامه و نوعی بلوز و دامن یا جامه بلند تشکیل میشد، تا اینکه با تاسیس جمهوری چین در سالهای 1912 تا 1949 نیم تنه نظامی چینی (Chinese Tunic Suit) یا لباس مائویی (Mao suit) رواج پیدا کرد. برای این که با تاریخچه لباس چینی آشنا شوید این مقاله را تا آخر بخوانید.
تاریخچه لباس چینی
طبق نظر مورخین مردم چین در گذشتههای خیلی دور برای تهیه لباس از پوست حیوانات و برای تزیین آن از سنگ های کوچک و دندان حیوانات استفاده میکردند. اما لباس به معنای واقعی در کشور چین در زمان امپراطور یلو (Yellow Emperor) یعنی 5000 سال پیش اختراع نشده بود. تا زمان سلسلۀ شانگ یعنی تا سال 1046 پیش از میلاد خصیصههای اصلی لباس سنتی مردم چین و مدل بلوز و دامن خلق شد. بعدها در دوران سلسله ژو یعنی از سال 1046 تا256 قبل از میلاد لباس یکسر بلند هم مد شد و هزاران سال در کنار لباس پیشین یعنی بلوز و دامن بلند مورد استفاده قرار میگرفت. بعدها در دهه 1970 وقتی که چین دست به اجرای اصلاحات زد و سیاست باز را درپیش گرفت، عامه مردم به تدریج به لباسهای سبک غربی روی آوردند.
سبک های معروف لباس چینی
مدل لباس چینی با گذر زمان تغییر پیدا کرده است، اما لیستی از معروفترین آنها در لیست زیر آورده شده است. برای آشنایی با فرهنگ غنی این با دانستن قیمت تور چین عازم سفر شوید.
لباس سنتی هان: مردم هان از آغاز سلطنت امپراطور یلو تا دوره سلسله مینگ لباس مخصوص خود را به تن میکردند. این پوشش معمولا به شکل لباس بلندی با آستین های بزرگ و گشاد بود و یقه آن پس از آمدن نیمه چپ لباس بر روی نیمه راست به شکل هفت درمیآمد، و به جای دکمه با شال بسته میشد.
لباس چینی تانگ ژوانگ (Tang Zhuang): این لباس ترکیبی از نیم تنه مردانه دوران سلسله چینگ و لباس سبک غربی میباشد. این لباس معمولا یقه ایستاده دارد و در جلو ازبالا تا پایین دکمه دارد.
چانگ سام (Cheongsam): این لباس یک جامه زنانه مانچویی میباشد که پس از ادغام با مدلهای غربی به شکل امروزی درآمده. یقه ایستاده، کمر چسبان، دکمههای گرد برجسته و چاک در دو پهلو از ویژگیهای این لباس چینی زیبا هستند. جنس این لباس معمولا از جنس ابریشم، نخ و کتان میباشد. چانگ سام پرطرفدارترین لباس چینی در دنیای امروز مردم چین است.
لباس های عروسی سنتی: این لباسها در سلسلههای مختلف و دورههای زمانی گوناگون با یکدیگر تفاوت دارد و غالبا به رنگ قرمز است زیرا در فرهنگ چینی رنگ قرمز نشانه خوشبختی و شادی میباشد.