عملکرد حرارتی شیشه های کم گسیل با نانوپوشش بهبود پیدا می نماید

به گزارش دیتاپد، گروه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی شاهرود با اعمال لایه های نانومتری مختلف با ضخامت بهینه، کوشش کردند کارایی شیشه های با عملکرد حرارتی بهبود یافته موسوم به شیشه های کم گسیل را افزایش دهند.

عملکرد حرارتی شیشه های کم گسیل با نانوپوشش بهبود پیدا می نماید

به گزارش گروه فناوری خبرنگاران، در سال های اخیر با توجه به افزایش تقاضای شکل های مختلف انرژی و استفاده بیش ازحد از سوخت های فسیلی، استفاده از مواد با کاربرد صرفه جویی انرژی موردتوجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. از آنجایی که سهم انرژی مصرفی در بخش ساختمان نسبت به دو بخش صنعت و حمل ونقل بیشتر است، استفاده از انرژی خورشیدی می تواند یاری شایان توجهی در جهت کاهش بودجه انرژی ساختمان ها و در نتیجه مصرف جهانی انرژی کند.

الهام هراتیان نژاد، دانش آموخته مقطع دکتری دانشگاه صنعتی شاهرود، انتخاب شیشه های کنترل کننده انرژی را یکی از راه چاره های اصلی صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان خواند و اضافه نمود: استفاده از شیشه های کنترل کننده انرژی می تواند راه حلی برای کاهش مصرف انرژی در جهت برطرف احتیاج های سرمایشی، گرمایشی و روشنایی های مصنوعی ساختمان ها به شمار آید. این شیشه ها از لایه های نانومتری با ضخامت های متفاوت بهره می برند. در این پژوهش کوشش کردیم تا با اعمال کمترین تعداد لایه های نانومتری به بالاترین کارایی حرارتی و نوری دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد: استفاده از کمترین تعداد لایه های نانومتری موجب شده تا هزینه ایجاد خلأ و هزینه مواد مورداستفاده در فراوری پوشش و در نهایت هزینه تمام شده شیشه کاهش چشم گیری داشته باشد.

به گفته این محقق، ضخامت و جنس لایه های اعمال شده به نحوی است که بیشترین نور مریی و کمترین گرما را از خود عبور می دهد. بدین صورت می توان علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی جهت گرمایش یا سرمایش داخل ساختمان، از حداکثر نور طبیعی در طول روز بهره برد.

در این طرح یک پوشش ساندویچی سه لایه به شکل اکسید روی/نقره/اکسید روی به روش پراکنش با مدت زمان های پوشش دهی 10 تا 45 ثانیه پراکنش نقره و در دمای اتاق، بر روی شیشه اعمال شده و خواص الکتریکی، نوری و حرارتی آن ها مورد ارزیابی قرار گرفته است.

هراتیان در مورد نتایج به دست آمده در این طرح گفت: ضخامت مجموع سه لایه اعمال شده در حالت بهینه کمتر از 50 نانومتر است که با اعمال 300 ثانیه اکسیدروی و 40 ثانیه نقره بر روی شیشه به دست آمده است. این نانوشیشه قادر است 74 درصد از نور مریی را از خود عبور دهد درحالی که تنها 24 درصد از امواج فروسرخ را از خود عبور می دهند.

این پژوهش حاصل همکاری الهام هراتیان نژاد- دانش آموخته مقطع دکتری دانشگاه صنعتی شاهرود، دحمید هراتی زاده- عضو هیئت علمی این دانشگاه و بهروز محمدکاری - عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 3 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: datapad.ir شناسه مطلب: 559

به "عملکرد حرارتی شیشه های کم گسیل با نانوپوشش بهبود پیدا می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عملکرد حرارتی شیشه های کم گسیل با نانوپوشش بهبود پیدا می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید