اتاق بازرگانی از بخش خصوصی برای عبورازبحران اقتصادی بهره می گیرد
به گزارش دیتاپد، به گزارش خبرنگاران، جمال رازقی در نشستی با مدیر کل استاندارد فارس و مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد: در این شرایط احتیاج است دستگاه های اجرایی برای حفظ و تسهیل روند فراوری اقدامات فرادستگاهی داشته باشند.
وی افزود: در بسیاری از دستگاه های اجرایی استان، مدیران حامی بخش فراوری و صنعت استان هستند اما بخش های دیگر و یا قوانین مانع تراشی می نمایند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: سلامت مردم خط قرمز برای همه فعالان اقتصادی و بخش دولتی است و انتظار داریم دستگاه های نظارتی و تصمیم گیر در بخش مواد غذایی با حفظ اصول، از واحدهای فراوریی غذایی استان حمایت در جهت ادامه فعالیت داشته باشند.
رازقی با توجه به مسائل ارزی و افزایش قیمت ها در بازار اظهارداشت: توجه به بازار داخل و قدرت خرید مردم موضوع مهم امروز جامعه است و باید شرایطی ایجاد گردد که واحد فراوریی و مردم بتوانند از کالاها استفاده نمایند.
وی افزود: امروز بخش فراوری در کشور با مشکلات جدی از جمله تامین مواد اولیه روبرو است ضمن اینکه باید برای تامین مواد اولیه واحدهای فراوریی از آبانماه جاری که تحریم ها علیه کشورمان اعمال می گردد، چاره اندیشی گردد.
او ادامه داد: کوشش ما در جهت برطرف مشکلات و فعال نگه داشتن واحدهای فراوریی استان است که در این راستا حمایت سایر دستگاه ها را طلب می کنیم.
مرتضی رهنما مدیر کل استاندارد استان فارس نیز گفت: امروز وضعیت اقتصادی بر واحدهای فراوریی فشار وارد نموده است و متاسفانه می بینیم در بخش مواد غذایی برخی افراد بدون برخورداری از مجوزهای استاندارد کالا، از فضا سواستفاده می نمایند.
وی با بیان اینکه واحدهای فراوریی ما باید بازار را مدیریت نمایند واجازه فعالیت به فروشنده های بدون استاندارد را ندهند مطرح نمود: ما دراداره کل استاندارد استان از صنعت و فراوری استان حمایت می کنیم.
رهنما با اشاره به استاندارد کالاهای فراوریی افزود: نتایج آزمون از واحدهای فراوریی باید مطابق با استانداردهای ملی ایران باشد و ما در اداره استاندارد به دنبال تعامل با دستگاه های مرتبط با نظارت بر مواد غذایی و سلامت مردم هستیم.
وی بیان نمود: برخی از قوانین در خصوص استاندارد کالا در کشور وجود دارد که احتیاج است این قوانین بازنگری گردد و ما بر اساس احتیاج بخش صنعت و کار کارشناسی بخش های مختلف نظرات دقیق و علمی و اصلاحیه ها را دسته بندی و به سازمان ملی استاندارد اعلام خواهیم کرد.
محمدمهدی رزمجو مدیر نظارت بر مواد غذایی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم گفت: ما متولی سلامت هستیم و در هیچ جایی از این موضوع کوتاه نمی آییم اما احتیاج است بر اساس مسایل مربوط به واحدهای فراوریی مواد غذایی در استان بنا به شرایط روز تصمیم گیری گردد.
وی اظهارداشت: پیشنهاد تعیین ما در این زمینه این است که واحدهای فراوریی تنوع کالایی خودرا ایجاد نمایند و کالاهایی با کیفیت های مختلف را با برچسب اطلاع رسانی تعیین برای بازار فراوری نمایند که ما نیز در این زمینه تا حفظ خطوط قرمز سلامت مردم حمایت می کنیم.
رزمجو با بیان اینکه ما در اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز آمادگی داریم با همکاری و تعامل با دستگاه های مختلف هزینه های وارده بر صنعت را کم کنیم افزود: برای جلوگیری از ایجاد هزینه بر صنعت و موازی کاری مابین اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی و ادارات کل دامپزشکی و استاندارد، ما در این اداره نظارت نتیجه ارزیابی ها و آزمون ها دو اداره کل از واحدهای فراوریی مواد غذایی را می پذیریم.
وی ادامه داد: دستگاه های ذی ربط در حوزه سلامت جدا از یکدیگر نیستند و می توانند و با بازنگری در برخی از قوانین استاندارد کالا هزینه های دولت و صنعت کاهش می یابد.
رزمجو عنوان داشت: در این شرایط احتیاج است دولت به طور جدی به موضوع بازار داخلی و احتیاجهای مردم در تامین مواد غذایی مورد احتیاج ورود کند ضمن اینکه همکاری و همفکری همه دستگاه های اجرایی برای تسهیل شرایط بر جامعه از ضروریات است.
منبع: خبرگزاری مهر