7 شگرد دور زدن افسردگی در بحبوحه کرونا

به گزارش دیتاپد، کرونا همه را غافلگیر کرد. به این اندازه از تنهایی و قرنطینه فکر نکرده بودیم. این تنها شدن و دور ماندن از عزیزان، نتایج ناخوشی دارد که اولین آن، افسردگی است. متأسفانه آمارها نشان می دهد ایران در فهرست 10 کشور افسرده دنیا است.

7 شگرد دور زدن افسردگی در بحبوحه کرونا

وزیر بهداشت درباره ابتلا به افسردگی و آمار رو به افزایش آن هشدار می دهد و کارشناسان کوشش می نمایند افسردگی را کاهش دهند. اما این که علل افسردگی چیست در اینجا موضوع بحث ما نیست.

نکته مهم این است که امروز، ویروس کرونا با آن اندازه و ابعاد بسیار کوچکش باعث فراگیری افسردگی به خصوص در گروه سنی سالمندان شده است. با همه این اوصاف می توان کارهایی انجام داد تا حال مان خوب گردد و این حس رخوت و خمودگی را از خود دور کنیم.

بیایید این هفت شیوه درمان افسردگی در دوران کرونا را با هم مرور کنیم:

ورزش کنید: مهم نیست چه ورزشی می کنید؛ مهم این است که حتما ورزش کنید. یوگا، پیلاتس، ایروبیک، تایچی، بدنسازی، حرکات اصلاحی و ... همه ورزش هستند. پس برای هر فردی با هر ساختار بدنی، ورزش و حرکاتی وجود دارد که می تواند از آن بهره بگیرد.

بازی کنید: تعجب نکنید. بازی فقط برای بچه ها نیست. هر بازی فوایدی دارد و در هر سنی می توان بازی کرد. خیلی هم به وسایل خاص و دور از دسترس احتیاج ندارد. منچ، دبرنا، خط و نقطه، اسم و فامیل، گل یا پوچ و ... همه می توانند بر افسردگی شما تاثیر بگذارند و حال تان را خوش نمایند.

آفتاب بگیرید: احتمالا می گویید ما که نمی توانیم از خانه خارج شویم، پس کجا آفتاب بگیریم؟ به راحتی کنار پنجره خانه، روی پشت بام یا در حیاط آپارتمان تان. حتی ظهرها که پارک ها خلوت است برای نیم ساعت با رعایت دستورالعمل های بهداشتی بروید و روی نیمکتی بنشینید و برگردید. مهم این است که آفتاب به پوست تان بتابد. اگر نگران سیاه شدن دست و صورت تان هستید می توانید کف دست را رو به آفتاب بگیرید یا از مچ پا به پایین را مقابل آفتاب قرار دهید.

از فضای مجازی بهره ببرید: فضای مجازی همواره و در همه حال بد و غیرمفید نیست. اتفاقا برای شرایط خاص و گروه های سنی سالمند بسیار مفید است. با استفاده از نرم افزارها می توانید با نزدیکان و دوستان به شکل تصویری صحبت کنید. بازی های اینترنتی کنید. مطالعه کنید و کتاب های مورد علاقه خودتان را بخوانید. فیلم و سریال ببینید و ... خوشبختانه فناوری برای هر شرایط محیطی و جسمی، فکری نموده و راهکاری ارائه داده است. کافی است تحقیق کنید و راهش را بیابید.

هنر بیاموزید یا کار هنری انجام دهید: بهترین زمان برای خلق اثر هنری می تواند دوران قرنطینه باشد. ما خیلی کار نیمه تمام داریم یا کارهایی که دل مان می خواسته انجام دهیم و وقت نداشتیم. حالا زمان انجام آنها رسیده است. کار هنری انجام دهید یا آن را بیاموزید. می توانید از فضای مجازی بهره ببرید. اگر بلد نیستید در آنجا یاد بگیرید و اگر بلدید آنجا حتی می توانید آموزش دهید و گروه و صفحه خودتان را داشته باشید. شاید روزی معلم مشهور و سرشناسی در آن حیطه شدید!

موسیقی گوش دهید: موسیقی یکی از اثرگذارترین ها بر خلق آدمی است. فقط یادتان باشد موسیقی غمگین و آنها را که با شنیدن شان خاطرات بد در ذهن تان مرور می گردد، گوش نکنید. موسیقی شاد با ریتم تند انتخاب کنید. زمان ورزش و فعالیت های روزانه از موسیقی غافل نشوید. با آن زمزمه و همنوایی کنید.

داستان گویی یا شعرخوانی کنید: شاید به نظرتان خنده دار باشد، اما خیلی موثر است. برای بچه ها، نوه ها و دوستان تان داستان بگویید یا شعر بخوانید. حتی می توانید گروهی تشکیل دهید و کتابی را به شکل گروهی بخوانید و درباره اش حرف بزنید. بسیاری از کارهای ساده دیگر هم هست که اصلا به نظرمان نمی رسد یا معتقدیم دردی دوا نمی کند؛ اما کافی است آغاز کنید و ممارست داشته باشید.

لیلا کامرانی - کارشناس ارشد روانشناسی / روزنامه خبرنگاران

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 17 آذر 1399 بروزرسانی: 17 آذر 1399 گردآورنده: datapad.ir شناسه مطلب: 1454

به "7 شگرد دور زدن افسردگی در بحبوحه کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 شگرد دور زدن افسردگی در بحبوحه کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید